Warmtekussens handwarmers + hotpacks FAQ

MENU ▼
 
 

FAQ Warmup handwarmers en hotpacks

Wanneer kou van Coldpack CoolDown en wanneer warmte van Warmtekussens WarmUp toepassen?

Warmte toepassen bij o.a.:

Koude, eerste hulp bij ongeval, Fybromyalgie, Gameboy-rug, vooraf aan gezichtsbehandeling, iPad-arm, Nekpijn, Op trauma afdeling, Pijn en Stijfheid, Rugpijn, Slijtagereuma (Artrose), Smartphone-nek, Spit in rug en nek, Tablet-nek….Hebt u een ziekte, aandoening of lichamelijke klacht waarvan u twijfelt of warmte goed kan zijn vraag het uw arts.

Koude Toepassen bij o.a.:

Warmte, Jeuk, Wespensteek, Migraine, Hoofdpijn, Verzwikken, Verrekken, Kneuzen, Operatie, Opzwelling, Colitis Ulcerosa, Kaakoperatie, Oogliften, Ooglidcorrectie, Facelift, Liposuctie, Liposculptuur, Radiesse behandeling, Ongeval, Ontsteking /Inflammatie, Insectensteek, Slijmbeursontsteking (bursitis), Reumatoïde artritis (RA), Ziekte van Crohn, Peesontsteking, Ziekte van Bechterew, na Tatoeage verwijderen, ….Hebt u een ziekte, aandoening of lichamelijke klacht waarvan u twijfelt of kou goed kan zijn vraag het uw arts.

Hoe het warmtekussen en koelkussen reinigen?:

Na gebruik kan het warmtekussen en koelkussen met water, indien nodig met desinfectie middel, gereinigd worden

Wat gebeurt er bij het klikken van het plaatje?

Ontstaat er een exotherm proces waardoor warmte vrijkomt. Je ziet de oplossing kristalliseren. Door het klikken van het plaatje ontstaat er daar een nucleatiecentrum. Nucleatie is het proces waarbij materiaal overgaat in een andere fase in het geval van WarmUp van vloeibaar naar vast.

Het starten van het warmtekussen lukt niet:

Wil het starten door het tussen de duimen nemen van het plaatje en dan klikken niet gelijk lukken beweeg het kussen eerst. Zodat het plaatje ook wat heen en weer beweegt in het warmtekussen, bij de eerste maal kan het zijn dat men wat langer moet drukken/klikken. Wees niet bang het plaatje breekt er zit een kunststof rand omheen zodat het niet breekt en ook niet het kuststof beschadigd. Lukt het dan nog niet leg het WarmUp warmtekussen dan 1 uur in de koelkast (niet in de diepvries), haal het eruit en start het warmtekussen.

Herbruikbare handwarmers?:

De handwarmers WarmUp zijn na gebruik op welk moment danook door ongeveer 5 minuten in 80 graden warm water te leggen weer opnieuw te gebruiken. Let op dat geen kleine harde deeltjes erin blijven is dat wel het geval dan terug in het 80 graden warm water leggen. Zorg ervoor bij herbruikbaar maken dat het water constant 80 graden is. Haal dan het kussen met een houten spatel uit het water laat het afkoelen en klaar voor gebruik dit kunt u honderden malen herhalen.

Herbruikbare nekwarmer, rugwarmer en lichaamwarmers?

De grotere kussens zoals de nekwarmer, de rugwarmer en de lichaamwarmers kunnen als ze direct na gebruik afkoelen in vorm gevouwen worden zodat ze in een grote pan passen hebt u geen grote pan doe dan deel voor deel in het 80 graden water dit cq. 15 - 20 minuten laten liggen totdat u ziet dat het WarmUp kussen weer volledig vloeibaar is, af en toe omdraaien (met een houten spatel) zodat alle parten volledig vloeibaar worden. Let op dat geen kleine harde deeltjes erin blijven is dat wel het geval dan terug in het 80 graden warm water leggen. Haal dan het kussen met een houten spatel uit het water laat het afkoelen en klaar voor gebruik, dit kunt u honderden malen herhalen.

Kan het fout gaan bij het herbruikbare proces?:

Ja, laat de warmtekussens en koelkussens nooit te lang in het water "liggen" dan kunnen deze beschadigd raken, ook zijn ze niet geschikt voor de magnetron. En het kan dat u het warmtekussen uit het water hebt genomen, maar dat er toch nog een korreltje in zat wat u niet zag of voelde. U legt het warmtekussen voor afkoeling weg en na een tijdje komt u kijken en ontdekt dat het warmtekussen vanzelf is opgestart, dan is het fout gegaan, leg het terug in de 80 graden water wat constant 80 graden is, tot het volledig vloeibaar is en controleer dit goed als u het warmtekussen uit het water haalt. Korreltjes zijn soms niet te zien maar wel te voelen. Sporadisch komt het voor dat het warmtekussen nadat het uit het water komt niet meer opstart. Leg het warmtekussen dan niet opgevouwen een uur in de koelkast (verre van etenswaren), dit activeert het startproces. Haal het uit de koelkast en start het warmtekussen door het metalen plaatje met beide duimen te knikken.

Warmtekussens met drukknopen techniek onderhoud?

Behandel de warmtekussens met drukknopen techniek niet anders dan zonder drukknopen techniek. Tijdens het gebruik de kussens niet onmundig van elkaar trekken, leg de kussens neer en haal de drukknopen stuk voor stuk rustig los.

Andere benamingen

Natriumacetaatverwarmertje wat door WarmUp meer dan 15 jaar in professionele vormen en modellen wereldwijd gebruikt worden.

Foute benamingen :
Hot ice, of heet ijs.

Is WarmUp BPA (Bisphenol) vrij?:
Ja, Warm Up en CoolDown producten zijn vrij van Bisphenol-A en Bisphenol-S.

Wat is de inhoud van WarmUp warmtekussens?:

Natriumacetaat (Sodiumacetate),in de kwaliteit waar o.a. ook chips mee gezout wordt.

Is de inhoud schadelijk?:

Nee, de vloeistof is een oververzadigde zoutoplossing zie hierboven en bij vrijkomen onschadelijk ( niet in de ogen laten komen dat geeft een brandend gevoel, dan met overvloedig veel water de ogen spoelen), voorkom dit door de warmtekussen op de juiste wijze te gebruiken en niet met scherpe voorwerpen in aanraking te laten komen.
Warmup is een A merk uit Oostenrijk wat zich meermaals in de afgelopen 15 jaar bewezen heeft,en wereldwijd wordt geprezen voor haar kwaliteit. WarmUp warmtekussens voor mens en dier. Bij vragen of opmerkingen neem gerust contact met ons op.

Warmup wamers bevatten dus in ongebruikte toestand vloeistof, handbagage vliegtuig een tip ze dus toch al gestart dus in vaste toestand in handbagage mee te nemen om misverstanden te voorkomen.

Geachte bezoekers van de Huishoudbeurs 2018:
Voor zij die denken dat ze WarmUp warmtekussens op de huishoudbeurs gekocht te hebben zijn helaas misleid door de daar verkopende partijen die onze goede naam A brand WarmUp hebben misbruikt om andere inferieure kwaliteit warmers aan u tegen te hoge prijs te verkopen.
Door de huishoudbeurs en ook consumenten autoriteit heeft blijkbaar geen controle en handhaving plaats gevonden plaatsgevonden op in Nederland geldige wetten ter bescherming van u als consument!
We worden hieromtrent niet alleen veel gebeld, ook gemailed, sommige hebben zelfs bij producten ( kniebandage) die nog geen eens een gelijkenis met de WarmUp producten hebben een handleiding van WarmUp bij gekregen, wat wij begrijpen wie wil er nou geen WarmUp kwaliteit voor een habbekrats (deze verkoop actie was zonder ons medeweten en toestemming en heeft geen enkele relatie met ons van WarmUp)
Ook is bij weer andere onbekende warmers ( nekwarmer bijv.) alleen een Duitse niet zo duidelijke handleiding geleverd.
Al de klanten die daar dus "opgelicht" blijken te zijn hebben geen contact informatie van de werkelijk verkopende partijen en de aankoop contant betaald zonder een bewijs van betaling te ontvangen. Dus ook geen mogelijkheid van garantie.
En juist die garantie hebben die klanten achteraf hard nodig, daar er dus veel defecten en of niet goed werkende warmers zijn gekocht die snel defect zijn "kopie produkten van WarmUp" die op de huishoudbeurs verkocht blijken te zijn
Zoals eerder aangegeven de beurshouder zo ook consumenten autoriteit zijn verantwoordelijk voor handhaving van de Nederlandse wet wat verkoop consumenten producten op die data en locatie, dien daar dus a.u.b. uw klacht in, de huishoudbeurs is op de hoogte gesteld, weten er inmiddels van en kunnen u het adres van die bedrijven geven.
Dat op de huishoudbeurs oplichters actief zijn is helaas elk jaar het geval, echter dit jaar Februari 2018 extreem , laat u niet misleiden, WarmUp A brand warmers kunt u alleen via ons en bij door ons geselecteerde wederverkopers kopen, en kan men duidelijk herkennen als WarmUp door de geprinte WarmUp logo's op de warmers

Dit alles omdat de WarmUp herbruikbare warmers zo populair geworden zijn proberen "wazige partijen" daarop mee te liften door inferieure producten onder de naam WarmUp aan te bieden.

Het staat u natuurlijk vrij om WarmUp klant te worden, bij de echte WarmUp herbruikbare warmers bent u uiteraard voorzien van een goede garantie en service.

Foto's eigendom van WarmUp en Play Trend