KOUDE HANDEN TIPS en INFORMATIE

MENU ▼
 
 

Voorkom koude handen of koude vingers tips en informatie over herbruikbare handwarmer en eenmalige handwarmers zoals hotpacks heat packs

Koude handen en koude vingers voorkomen door ze warm te houden klinkt simpel maar is het niet altijd. Op de eerst frisse ochtend onaangenaam verrast door de kou. Koude handen en koude vingers treft iedereen wel eens of je man of vrouw bent dik of dun bent iedereen heeft ermee te maken. Gebruik op het juiste moment de handwarmers en je voorkomt veel leed. Handig op de wintersport tijdens snowboard en ski maar ook in Nederland bij schaatsen urenlang warmte van onze Hot packs. Schaatsplezier zonder koude handen, maar bij schaatsen ook letten op gebruik van schaats polsbeschermers om polsblessures te voorkomenOorzaken anders dan koude voor koude handen

Doorbloeding :

Bloed stroomt via de aderen naar het hart, problemen met aderen kunnen oorzaak zijn van koude lichaamsdelen. Aderen kunnen beschadigen door een foute levensstijl, of het hebben van een aandoening die de aderen aantast dan wel kan een ader vervormen door wandproblemen zodat het bloed niet goed kan doorstromen. Denk daarbij aan aderen die nauw zijn, verstopt zijn of dicht slibben dan stopt de bloed doorstroming. Een prima investering is van jongs af aan goed te zorgen voor je aderen. Hou er een gezonde levensstijl op na. Echter niet altijd heb je de kwaliteit van je aderen zelf in de hand. Onderliggende ziekten en aandoeningen zoals diabetici, hoge bloeddruk, spataderen, hart problemen en vele andere hebben effect op de kwaliteit van de aderen. Ook dan kunnen handwarmers en heat pack warmers enorm behulpzaam zodat de handen kunnen worden opgewarmd.

Winterhanden:

Koude handen tonen verkleuring, handen gloeien, tintelen, jeuken en handen doen irritante pijn.Winterhanden ontstaan doordat de kleine oppervlakkige bloedvaten nagenoeg  schrikken bij verandering in de temperatuur. Wat een normale reactie is. Als handen koud zijn, openen zich de bloedvaten weer zodat de handen kunnen opwarmen. Als onderliggende bloedvaten langer gesloten blijven openen de allerkleinste bloedvaten zich wat leidt tot heftige koude handen, pijnlijke handen met donker en of rood gekleurde plekken. Er kunnen wondjes en of blaren ontstaan zelfs infecties zijn bij winterhanden niet ongewoon. Winterhanden zijn een enorm vervelend kunnen zelfs enkele weken aanhouden.Voorkomen van koude handen, met handwarmers herbruikbaar van WarmUp of eenmalige handwarmers kan veel leed besparen.

Het fenomeen van Raynaud:

Het fenomeen van Raynaud treft mensen waarbij de kleine spiertjes in vingertoppen en tenen zich regelmatig spastisch bewegen waardoor de bloedstroom vermindert. Dit heeft tot gevolg dat de patiënt dermate koude handen en voeten kan krijgen dat verkleuring van de koude handen en koude voeten vaak de tenen optreedt. Het gevoel in vingers en tenen kan tijdelijk verdwenen zijn wat als erg vervelend wordt ervaren. Ook patiënten van het fenomeen van Raynaud hebben baat bij onze handwarmers warmtekussens. Zij gebruiken de handwarmers en heat paxx om handen en voeten warm te houden of zomaar op bepaalde momenten als weldaad voor de handen.

* Schrik niet als uw vingers of tenen een keer of paar keer verkleuren door koude. Meestal heeft dat niet meer te zeggen dan dat u de kou nog niet gewend bent. Of u het fenomeen van Raynaud hebt kunnen uitsluitend specialisten vast stellen. Raadpleeg bij twijfel uw huisarts met betrekking tot het fenomeen van Raynaud.

Overige oorzaken koude handen :

Er zijn diverse oorzaken waarom de mens koude handen krijgt behalve door de temperatuur.Vitamine gebrek, hormonale oorzaken, schildklier problemen, perioden na operatie en of behandeling, bijwerking van medicijnen, etc.. Koude handen hebben toch veelal niets te zeggen. Ga en beweeg, ga sporten of maak een dagelijkse wandeling van een half uur dat kan al verbeteringen laten zien in het optimaliseren van de bloeddoorstroming.Voorkomen van koude handen

Koude handen en koude vingers zijn onprettig en kunnen vaak voorkomen worden als de oorzaak het koude weer is. Vingervrije handschoenen zijn ideaal overdag binnen, naar buiten in de kou dichte handschoenen met handschoenwarmers dragen en u voorkomt al veel leed. Draag geen strak zittende ringen die de bloedsomloop benadelen. Neem zo nu en dan een handen badje met lauw warm water. Handen zijn in de winter vaak droog en verdienen extra aandacht in de vorm van goede verzorging. Op tijd insmeren met een vette handcrème. Onontbeerlijk zijn de handwarmers zo compact altijd mee te nemen onderweg. Een lange wandeling voor de boeg het setje handwarmers voor uren warmte zijn ideaal. Waar u ook gaat hou de handen warm.  


Tips en informatie voor het verwarmen van koude handen

Foto's eigendom van Warmup en Play Trend